Home
Foto's
Geschiedenis
Wedstrijden
Uitslagen
In het nieuws
Contact
Lid worden
Favoriete links
Wedstrijdarchief
Privacy verklaring
Geschiedenis

De IJsclub Langerak-Nieuwpoort is opgericht op 22 december 1902. De vereniging kent een rijke historie. In de 117 jaar dat de ijsclub nu bestaat is de ijsbaan altijd op de Zuid West Gracht geweest. 

Sinds de winter van 2008/2009 is er ook de beschikking over een landijsbaan. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat de baan sneller open kan gaan en dat er al vrij snel geschaatst kan worden.

Momenteel is de ijsclub en florerende vereniging met bijna 1000 leden. Voor deze leden zijn we graag bereid om als de weersomstandigheden het toelaten de ijsbaan te openen zodat iedereen kan genieten van het schaatsen op de landijsbaan en later op de ijsbaan op de gracht.

Het boek "van Krul tot Klapschaats" is verschenen toen de vereniging 100 jaar bestond en beschrijft de geschiedenis van de IJsclub over de laatste 100 jaar. In dit boek staan leuke verhalen, anekdotes, uitslagen  en foto's van de ijsclub. Dit boek is nog steeds te koop. Het boek kost 2,50 euro en kan besteld worden bij het secretariaat door een mailtje te sturen naar secretariaat@ijsclublangeraknieuwpoort.nl

HomeFoto's